úterý 19. března 2019

Firemní večírek: co si mám, probůh, vzít na sebe???

Inspirujte se

Znáte to: pozvánka na firemní akci. První reakce? „Co si vezmu na sebe???“ Firemní party jsou fajn – potkáte se s kolegy jinde než ve vašem openspace, kde spolu sice trávíte pět dní v týdnu, ale řeč je maximálně o rozbité kopírce na patře.

Konečně si popovídáte o něčem, co vás zajímá a třeba se i seznámíte s tou sympatickou slečnou či příjemným chlapíkem, které potkáváte na chodbě. Ale pořád je tu ta otázka „co na sebe?“.

Termínů z oblasti dresscode se nebojte – sice zní jako zaklínadla, ale stačí je zadat do vyhledavače a máte jasno.

Pokud na pozvánce dresscode chybí, určitě napoví prostředí a program akce – v secesním sále bude extravagantní overal působit jako pěst na oko, ale v trendy klubu zabodujete. Určitě chcete na večírku trochu zazářit, ale strhávat veškerou pozornost není dobrá strategie – nezapomeňte, že s těmi lidmi se hned zítra zase sejdete v kanceláři u kávovaru a asi tušíte, o čem se bude mluvit. Určitě se vyhněte průhledným materiálům a příliš odhalujícím prvkům.

Ale nuda to také být nemusí, využijte večírek jako příležitost obléct si něco jiného než „kancelářské montérky“. Nebojte se barev, jdete se přeci bavit. Také byste ale neměli vyrazit tzv. overdressed: ač vám ty koktejlky moc sluší, na neformálním posezení v restauraci se v nich nebudete cítit dobře. Na akci bude jistě i zajímavé občerstvení – tak myslete i na to, byla by škoda neochutnat ten skvělý stejk, jen proto, že v těch kalhotách už teď skoro nemůžete dýchat. Milujete grilované maso, k tomu skleničku červeného a rádi se bavíte? Zapomeňte na světlé barvy a jednobarevné halenky.

Na firemní akci byste se měli cítit dobře. Nenechte se tedy „navléct“ do něčeho, co není úplně váš styl, ale základní dresscode je slušné dodržet. Ani v těch nejpohodlnějších džínách a svetru vám totiž mezi kolegy v elegantních kalhotách dobře nebude. Nezapomeňte ale, že univerzálním a nejdůležitějším doplňkem ke každému outfitu je váš úsměv, vstřícnost a dobrá nálada. Krom toho večírek, zahradní party nebo teambuilding bude žhavým kuchyňkovým tématem ještě několik dní, tak na to myslete! Jsou věci, které ani perfektní outfit nezachrání.