úterý 5. února 2019

Netradiční prostory pro firemní akce

Inspirujte se

Jak vyniknout v nepřeberném množství pozvánek na firemní akce? Uspořádejte svou akci v netradičních prostorách.

Firemní akce, ať pro zaměstnance nebo obchodní partnery, se už staly standardní součástí byznysu. Dříve stačil firemní večírek v restauraci případně rodinné odpoledne, kdo nabídl vánoční večírek s koncertem populární kapely a dobrý catering, byl král. Firemní večírky a jiné akce už jsou ale natolik běžnou a frekventovanou součástí obchodního světa, že dostat obchodní partnery zrovna na ten váš přestalo být tak jednoduché. Nabídka doprovodných akcí je nepřeberná, ale co nabídnout obchodním partnerům nebo jak originálně poděkovat zaměstnancům, když různé netradiční náplně, jako třeba kulinářský kurz, ohňová show nebo letecký simulátor, buď nezabírají nebo se pro danou akci vyloženě nehodí?

Zkuste se místo ohromujícího programu, kterým se zdaleka nemusíte trefit do vkusu účastníků, zaměřit primárně na to, KDE budete svou firmu prezentovat. Zkuste své hosty nalákat na místo, kde ještě nebyli, kam by se normálně nepodívali. Pozvěte je na akci do netradičních a zajímavých prostor! Pokud si totiž zejména v exponovaných obdobích má partner vybrat, na kterou akci půjde a kterou „odpíská", může být právě výběr prostoru tím rozhodujícím faktorem. Kvalitní catering a zajímavý program je už dnes samozřejmost, ale ruku na srdce, ohňové představení a barmanskou show už většina vašich hostů určitě viděla, možná hned několikrát. Ale když je pozvete do prostoru, který je pro pozvané lákadlem sám o sobě nebo který třeba ani není běžně přístupný, můžete získat tolik důležité body navíc.

Populární jsou různé industriální objekty. Mívají zajímavou, někdy i pohnutou historii a zejména neopakovatelného genia loci. Například v pražském areálu Pragovka si můžete vybrat prostory různých kapacit i možností využití – od komornější kavárny, přes různě velké sály až po koncertní halu nebo venkovní prostranství. Podobným objektem je plzeňské kulturní a byznysové centrum DEPO 2015. Oblíbená je také Stará čistírna odpadních vod v pražském Bubenči, v ostravských Vítkovicích zase nabízí zajímavé možnosti neuvěřitelně variabilní kulturní sál Gong vytvořený ze starého plynojemu. V Bubenči i v bývalých Vítkovických hutích můžete v rámci firemní akce svým hostům nabídnout i komentované prohlídky těchto areálů s nebývale zajímavými historickými technologiemi.

Pokud vám je aktuální módní vlna industriálu cizí, nebo se prostě jen chcete ještě více odlišit, můžete sáhnout po pronájmu různých ryze kulturních institucí. Lákavý může být například zcela unikátní prostor centra Pražská křižovatka umístěný v odsvěceném gotickém kostele sv. Anny nebo si lze pronajmout některou galerii umění – ať už Sovovy mlýny v historickém centru Prahy nebo kulturní centrum DOX s jeho dřevěnou vzducholodí Gulliver v pražských Holešovicích.

Většina institucí, které vedle své hlavní činnosti své prostory i komerčně pronajímají, nabízí zajištění veškerých základních služeb pro firemní akce všeho rozsahu přímo na míru vaší firmě i pronajatým prostorám, takže o profesionální zajištění akce se není třeba obávat. Není ani výjimkou, že vám nabídnou a pomůžou zajistit i další doprovodné programy. Industriální prostory a obzvlášť historicky cenné budovy a galerie sice často nemohou nabídnout srovnatelné technické zázemí a možnosti jako běžné kongresové prostory, v případě galerií nebo historických budov je třeba počítat i s jistými omezeními pro vaši akci, ale můžete si být jistí, že vaši hosté rádi oželí dokonalý zvuk, supersilnou wi-fi a zásuvku u každé židle, výměnou za poutavý zážitek v zajímavých prostorech. A třeba i díky němu si hosté zrovna vaši firmu zapamatují mezi všemi ostatními, u kterých byli na konferenci nebo večírku pro partnery.