pondělí 12. června 2017

Zážitkový okruh po Českém středohoří – ideální doplnění Vašich incentivních nabídek

Informujeme

Hledáte nová místa, lokace a zajímavé rozšíření Vašich zážitkových programů na dosah z Prahy? North West Bohemia Convention Bureau má pro Vás tip na ideální jednodenní akci, která uspokojí i ty nejnáročnější klienty!

Královské Litoměřice a barokní Ploskovice

První zastávkou je královské město Litoměřice s návštěvou památek jako katedrála sv. Štěpána, Diecézní muzeum, gotické budovy radnice nebo vyhlídky Kalich na jednom z městských domů přímo na náměstí. Prohlídku města je vhodné doplnit i exkurzí do expozice vápencového dolu Richard v proměnách času. Z Litoměřic se pak vydáme dál na sever do nedalekého pohádkového zámku Ploskovice. Barokní zámek Ploskovice je vyhledávaným objektem filmařů i svatebních makléřů. Točily se zde například pohádky Princ a Večernice, Jak si zasloužit princeznu nebo Čertova nevěsta a nedávná komedie s Jiřím Mádlem – Probudím se včera.

Cesty vína v malebných Třebívlicích

Z Ploskovic okruh pokračuje do 20 km vzdálených Třebívlic, do zámeckého vinařství Johann W. Třebívlice spadají do nejstaršího vinařského regionu v Čechách a vy zde ochutnáte víno, které se pilo naposledy před 100 lety. Každý z návštěvníků se tu tak stane na chvíli vinařem a pozná ojedinělý výrobní proces kombinující nejnovější technologie, tradici, ruční práci a dlouholeté zkušenosti vinařského týmu. Součástí degustace je nejen víno, ale i lokální kuchyně, ve které vaří i vnučka samotné hraběnky Ulriky von Levetzow. Prohlídkové okruhy se liší pouze podobou závěrečné degustace.
Vinice z Třebívlic také upoutaly filmaře a v roce 2015 se zde natáčel seriál Vinaři.

Pevnostní město Terezín

Na závěr okruhu zavítáme do města, které je spojeno nejen s II. světovou válkou, ale jedná se o nejznámější pevnostní město u nás. Řeka Ohře město rozděluje na Malou a Hlavní pevnost, která za druhé světové války sloužila nacistům jako židovské ghetto. Malou pevnost využívalo jako věznici pražské gestapo. Dnes je zde Památník Terezín a objekt je národní kulturní památkou.
Za prohlídku stojí obě části města. Zvlášť Retranchement V a podzemní chodby jsou velmi povedenou expozicí!

Pro bližší informace o možnostech pořádání akcí se obraťte na North West Bohemia Convention Bureau, člen Czech Convention Bureau www.northwestconvention.cz.