pondělí 17. července 2017

Rodinný den stmelí rodinu a posílí loajalitu zaměstnanců

Inspirujte se

Pracující rodiče nejsou v dnešní době ojedinělý jev. Jedním z eventových trendů současnosti je proto pořádání firemních dnů zaměřených na rodiny zaměstnanců.

Zaměstnavatelé organizací takových setkání dávají svým lidem najevo, že je nezajímají pouze jako pracovní síla, ale podporují je i v roli rodičů. Zajímá vás, jak může vypadat family day právě ve vaší firmě? Pak čtěte dál…

Kdo sportuje, ten je fit
Rodinný den můžete uspořádat třeba v lanovém centru nebo ve venkovním areálu firmy, který se může na jeden den proměnit ve sportoviště. Jednotlivé disciplíny by měly být svou náročností uzpůsobeny dětem různého věku i dospělým, aby se nikdo nenudil. Zároveň je třeba pamatovat na případná omezení a handicap účastníků, žádný z nich by neměl zůstat mimo hru. Venkovní rodinný den může být zorganizován ve stylu teambuildingu, kdy jednotlivé týmy plní různé úkoly a soutěží o zajímavé ceny. Aby se do akce zapojili skutečně všichni členové vašeho týmu, přizvěte ke spolupráci profesionální eventové manažery. Zajistí vše od A po Z, včetně zdravotníků a zkušených instruktorů.

Výlet do říše Fantazie
Děti jsou velmi kreativní a často učí i samotné dospěláky, jak k tvůrčím činnostem přistupovat bez zbytečného promýšlení, zda „je to tak správně“. Zaměřte svůj family day na rozvoj tvořivosti a manuální zručnosti. Umělcem se může přeci stát každý bez ohledu na věk. Abyste se vyhnuli náročným přípravám, obraťte se na profesionální instruktory tvůrčích dílen. Po konzultaci s vaším HR oddělením sestaví správný mix tvůrčích aktivit a dodají i veškerý potřebný materiál – pastelky, štětce, nůžky a další nezbytné náčiní. Radost z dobře odvedené práce a povedených uměleckých dílek snad ani není třeba blíže rozvádět… Památka na firemní family day se navíc může stát významnou součástí domácí galerie vašich zaměstnanců. K vystaveným výtvarným dílům potomků totiž přibyde výtvor celé rodiny, která bude na jeho vznik společně vzpomínat.

Posilovna pro hlavu
Zábavný den pro celou rodinu můžete založit na hraní deskových her, luštění hlavolamů nebo hádanek. Tím vším se dá skvěle trénovat soustředění a logické myšlení. Nemusíte řídit IT firmu nebo výzkumné středisko, abyste rodinný den vaší firmy zaměřili na rozvoj intelektu. Rozličné deskové hry z celého světa i důmyslné hlavolamy si můžete nechat doručit specializovaným dodavatelem. Den plný her a zábavy pro vaše zaměstnance a jejich děti můžete uspořádat kdekoli. Na zahradě, u vody nebo třeba na chalupě v Českém ráji. Tak příjemnou zábavu!

Na co nezapomenout

  • Zjistěte si podrobnosti o věku, fyzických a potravinových omezeních všech účastníků rodinného dne.
  • Ujistěte se, že family day svoláváte v termínu, který vyhovuje většině účastníků.
  • Místo vyberte tak, aby bylo snadno dostupné autem nebo veřejnou dopravou. Případně můžete nabídnout dopravu mikrobusy.
  • Určete si, kdo bude mít na akci úvodní slovo a zda má mít váš rodinný den spojitost s vaším byznysem.
  • Pokud chystáte akci pod širým nebem, pamatujte i na záložní plán, který přijde na řadu v případě deštivého počasí.
  • Zamyslete se nad věcnými cenami. Hezký upomínkový předmět na váš family day může ale vzniknout i při samotné akci.
  • Zajistěte si fotografa nebo kameramana, který váš rodinný den pečlivě zaznamená.