středa 6. září 2017

Letecký simulátor? Ten reálný ANO!

Vyzkoušeli jsme

Redakce portálu FiremniAkce.cz byla pozvána do Liberce na zkušební let na reálném simulátoru. Letecké simulátory nám nejsou cizí, na akcích jsme je již měli, proto jsme nečekali, že uvidíme něco nového, ale REAL FLIGHT SIM nás velice příjemně překvapil.

Jde o skutečný kokpit letadla DC-9, které létalo v USA do roku 2010. Pan Bílý, liberecký podnikatel, pilot a letecký nadšenec jej poté dopravil do průmyslové haly INTEX ve Vratislavicích a za 4 roky intenzivní práce sestavil se svým malým týmem skutečný simulátor s největší projekcí v Evropě s pozorovacím úhlem 270 stupňů a průměrem 6 metrů. Výsledkem jeho práce je, že z letadla vidíte dokonalou simulaci letiště (v případě samotného letu i země pod vámi), ať se z okna letadla díváte dopředu, do strany či za sebe a slyšíte pokyny autopilota např. v případě velkého náklonu či příkazy k přistání ze střediska řízení letového provozu.

My jsme startovali z mezinárodního letiště v Innsbrucku a mohli si tak prohlédnout krásy horského střediska ze vzduchu. Úspěšnému startu však předchází odborná instruktáž s výkladem, po těchto pár minutách sice nebudete vědět k čemu všechny budíky a přepínače slouží, ale na úspěšný start, let a přistání zpět na letiště Vám to s menší pomocí stačí. A v případě zájmu o podrobnější výklad, je pan Bílý se svým týmem schopen zodpovědět veškeré dotazy týkající se letadel, letu nebo řízení letového provozu.

Kromě leteckého simulátoru je pro Vaši akci připravena také VIP lounge s plně vybaveným barem a projektorem, kde si kromě firemní prezentace můžete pustit přenos přímo z kabiny letadla a bavit se leteckou zručností Vašich kolegů či zaměstnanců. Personál zde jsou samozřejmě letušky a stevardi v uniformách.

Chválíme nápad, nadšení, jedinečnost a čistotu této práce.

REAL FLIGHT SIM doporučujeme pro:

  • menší akce do 15ti osob
  • věkové kategorie 10 – 89 let
  • pro letecké nadšence i absolutní amatéry
  • akce pro top management, middle management i pro obchodní partnery
  • akce pro soutěživé
  • netradiční akce

A co dál? V současné chvíli připravuje tým pana Bílého simulátor MIG 21 ve válečné bitvě. A jak jinak než ze skutečného letounu, který byl vyroben v roce 1974 a do roku 2004 létal v československých barvách pro stíhací letky různých útvarů našeho letectva..

www.realsim.cz

Vyzkoušela Veronika Vajnarová, září 2017